fbpx Er du en af de 730.000 boligejere, der skal have boligskat tilbage i 2019? | AktivFinans – din økonomiske rådgiver

Du er her

Er du en af de 730.000 boligejere, der skal have boligskat tilbage i 2019?

Er du en af de 730.000 boligejere, der skal have boligskat tilbage i 2019?

Nyhedsbrev Juni 2017

Fjern din dyre gæld med boligskat


Er du en af de 730.000 boligejere, der har betalt for meget i grundskyld og ejendomsværdiskat, er der godt nyt, idet du får penge tilbage fra Skat. Tilbagebetalingen sker dog først i 2019, når de nye ejendomsvurderinger er på plads.

Det er naturligvis glædeligt, at den for meget betalte boligskat tilbagebetales til de pågældende boligejere, men det er et ringe plaster på såret for de boligejere, der har måttet lade deres ejendom gå på tvangsauktion, fordi de ikke har kunnet betale deres for høje ejendomsskat!

Hvor meget du får tilbage afhænger blandet andet af:

  • Hvor i landet boligen er beliggende
  • Hvor høj en værdi boligen har
  • Hvordan boligen er vurderet i forhold til andre huse i området. 


Du kan se mere om, hvordan det forventede gennemsnitlige tilbagebetalingsbeløb er for den kommune, hvor din bolig er beliggende på denne side.

Hvis du har gæld til andre end realkreditinstitutter anbefaler vi, at de penge du får retur benyttes til at tilbagebetale denne dyre gæld.

Har du ikke gæld til andre end realkreditinstitutter vil fx isolering eller renovering af huset være en oplagt mulighed. Man skal man nok ikke regne med at håndværkerfradraget eksisterer i 2019.

Men det er naturligvis også muligt at forsøde tilværelsen med en ny udestue, et nyt tv eller en ferie syd på – kun fantasien sætter grænser ?

Arvinger kan sikre sig tilbagebetaling af boligskat ved en simpel finte.

Partierne bag forliget om de nye ejendomsvurderinger har besluttet, at det kun er dødsboer, der ikke er afsluttede, og hvor der stadig er en NEM-konto, som får penge tilbagebetalt, hvilket efter planen vil ske i 1. halvår af 2019.

Dødsboer vil have mulighed for at få tilbagebetalt for meget betalt boligskat, hvis de bruger reglerne for dødsboer kreativt. Men det kan dog ikke betale sig for alle arvinger.

Hvis dødsboet står til at skulle have et større beløb tilbage, kan arvingerne allerede efter 1. juni i år sikre sig, at pengene ikke ryger i statskassen, men derimod i arvingernes egne lommer ved at få dødsboet behandlet som bobestyrer bo, idet advokaten har 24 måneder til at afslutte boet. Men inden man hyrer en advokat, skal man dog sikre sig, at advokatens honorar ikke overstiger det beløb, man kan forvente at få tilbagetalt i boligskat.

Fra juni næste år kan alle dødsboer – også private – få tilbagebetaling.

Læs mere i denne artikel.

Vil du vide mere om, hvad det betyder for dig, er du velkommen til at kontakte os.

  • Ring på tlf. 2970 6655
  • Send en mail til: mail [snabel-a] aktivfinans.dk
  • Benyt vores kontaktformular

 

Med venlig hilsen

Flemming Thorslund
PartnerBliv kontaktet af os

Det koster ikke noget

Aftal et møde med os, hvor vi helt uforpligtende kan drøfte dine muligheder.

Kontakt os

Menu

AktivFinans
Severinsminde
Severinsmindevej 6
4420 Regstrup

IVS CVR-nr. 3583 0758