fbpx Har Danske Bank lært noget? | AktivFinans – din økonomiske rådgiver

Du er her

Har Danske Bank lært noget?

Har Danske Bank lært noget?

Eller forsøger Danske Bank nu at tørre et evt. tab på Norwegian af på kunderne?

Efter sagen med Danske Bank og hvidvask i Estland kan man spørge sig selv, om der reelt er ændret noget omkring etik i Danske Bank koncernen.

Det fremgår af pressen, at luftfartsselskabet Norwegian er presset økonomisk og en af långiverne er Dansk Bank koncernen. For at forbedre selskabets økonomi er det besluttet, at aktionærerne – sikkert efter krav fra bankerne – skal komme med ny kapital, således at bankernes risiko bliver mindre, og der skal sikkert også ske indfrielse af en del af lånene.

Nu fremgår det så af pressen, at Dansk Banks investeringsforening Danske Invest har besluttet at komme med flere penge til Norwegian i form af køb af nye aktier. Det kan vise sig at være en god investering, men hvis det viser sig at være en dårlig investering, er det kunderne, der direkte betaler.

Man kan også få den tanke, at Danske Bank er blevet fristet af muligheden for, at et evt. tab på Norwegian, bliver dækket af kunderne i Danske Invest fremfor af banken, idet pengene fra investeringsforeningen jo reelt at kundernes penge – ikke nogen køn tanke!

Det er en mistanke, der kun kan fjernes ved, at Danske Invest beslutter sig for, ikke at investere i selskaber, der har lånt penge i Danske Bank, hvilket ikke vil være rimeligt overfor hverken de pågældende selskaber eller investorerne i Danske Invest. Alternativet er, at man lovgivningsmæssigt beslutter, at aktiviteter, som det, der nu foregår i Danske Banks investeringsforening - Danske Invest - ikke må foregå i banker, der samtidig driver almindelig udlånsvirksomheder.Bliv kontaktet af os

Det koster ikke noget

Aftal et møde med os, hvor vi helt uforpligtende kan drøfte dine muligheder.

Kontakt os

Menu

AktivFinans
Severinsminde
Severinsmindevej 6
4420 Regstrup

IVS CVR-nr. 3583 0758