fbpx Vigtigt at huske, hvis du har en pensionsordning.... | AktivFinans – din økonomiske rådgiver

Du er her

Vigtigt at huske, hvis du har en pensionsordning....

Vigtigt at huske, hvis du har en pensionsordning....

Februar 2016

Hvis du bliver ramt af en længevarende sygdom er det vigtigt, at sygdommen anmeldes i rette tid!

I de fleste tilfælde dækker pensionsordninger meget tidligt i forløbet dvs. lang tid, før det er blevet fastslået, at man har en varig nedsat arbejdsevne, men det er desværre de færreste personer, der er opmærksom på dette.

I denne sammenhæng er det derfor meget vigtigt at sørge for, at få sygdommen anmeldt så tidligt som muligt. For hellere anmelde en gang for meget end en gang for lidt!

Så hvis du er blevet ramt af sygdom, der er lidt mere end blot en almindelig influenza, så anmeld det til dit pensionsselskab, således at det er anmeldt, hvis det nu efterfølgende skulle vise sig at være langvarigt.

Vi har nedenfor beskrevet et par af de mange eksempler vi har set på vores vej.

Kunde 1:
En af vore kunder blev efter ½ års sygdom afskediget fra sit job i en af de store landsdækkende banker, idet der ikke kunne sættes dato på, hvornår hun ville vende tilbage til sit arbejde.

Da hun havde en del forbrugslån, tog hun kontakt til os for at få hjælp til sin økonomi, når hun indenfor en kort periode skulle til at klare sig for sin understøttelse eller sygedagpenge.

Vi konstaterede, at hun havde 2 pensionsordninger med dækning af tab af erhvervsevne.

Vi spurgte kunden, om hun havde taget kontakt til disse pensionsselskaber, men fik det svar, at hendes tillidsmand havde sagt, at der ikke var noget at gøre.

Vi tog kontakt til begge pensionsselskaber, og det viste sig, at der var mulighed for at få udbetalt tab af erhvervsevne fra dem begge to med i alt kr. 162.400 pr. år før skat.

Så selvom det endnu ikke er fastlagt, om hun varigt har mistet en del af sin arbejdsevne, får hun nu en løbende udbetaling som supplement til hendes støtte fra det offentlige system.

Kunde 2:
Kunden havde været syg i over et år, da hun anmeldte sin sygdom, som var startet som en influenzalignende sygdom, men var endt med at være 2 forskellige bindevævssygdomme. 

Det ene pensionsselskab udbetalte kr. 4.200 pr. måned før skat fra den dag, hvor hun i kommunens system stod registreret som længerevarende sygdomsramt.

Det andet pensionsselskab ville ikke betale med tilbagevirkende kraft, så der kunne hun kun få udbetalt fra ansøgningstidspunktet. 

Da hun fra sidstnævnte pensionsselskab får udbetalt kr. 7.750 pr. måned før skat, gik hun således glip af ca. kr. 100.000 før skat, idet hun ikke havde anmeldt sygdommen inden et år efter sygdommens opståen.

Kunde 3:
Kunden havde været sygemeldt i 1½ måned, da hans chef bad ham om at anmelde sygdommen til hans og firmaets pensionskasse, hvilket han gjorde.

Efter endt sagsbehandling fik han besked på, at pensionskassen ville dække både hans og firmaets del af den månedlige indbetaling til pensionsordningen, og hvis han blev opsagt i sygdomsperioden, ville de dække differencen mellem sygedagpenge og den løn han normalt fik udbetalt – ligesom de ville indbetale hans andel af pensionsbidraget indtil han blev raskmeldt igen.

Trods alt møder vi også en positiv historie ind i mellem – men de er desværre sjældne.

Hvis du er i tvivl i din egen situation, er du altid velkommen til at kontakte os for at få en snak om tingene.

Du kan på www.aktivfinans.dk se nogle af de opgaver, som vi har løst for vore kunder.  Men som du kan se, er der meget stor forskel på de forskellige sager, hvorfor den bedste start er en uforpligtende snak om netop din situation.

Hvis du vil høre mere, så kan du kontakte os på en af de nedenstående måder:

• Ring på tlf. 2970 6655
• Send en mail til mail [snabel-a] aktivfinans.dk
• Send en SMS til 1245 med ordet AKTIV
• Benyt vores kontaktformular på www.aktivfinans.dk

Med venlig hilsen

Flemming Thorslund
Partner

Læs vore øvrige nyhedsbreveBliv kontaktet af os

Det koster ikke noget

Aftal et møde med os, hvor vi helt uforpligtende kan drøfte dine muligheder.

Kontakt os

Menu

AktivFinans
Severinsminde
Severinsmindevej 6
4420 Regstrup

IVS CVR-nr. 3583 0758