fbpx Hvad gør man, når regningerne ikke kan betales? | AktivFinans – din økonomiske rådgiver

Du er her

Hvad gør man, når regningerne ikke kan betales?

Hvad gør man, når regningerne ikke kan betales?

Nyhedsbrev december 2014

Langt de fleste af os har været ude for en situation, hvor der ikke lige var penge til at betale alle regninger til tiden. I de fleste tilfælde er det en enkeltstående situation, hvor problemet er løst i løbet af en måned eller to, hvorefter vi igen kan betale vores ting til tiden, men nogle af os kommer desværre ud for en situation, hvor problemet ikke forsvinder af sig selv.

I den forbindelse er det vigtigt, at have for øje, at helt grundlæggende har både kreditor og debitor samme fælles interesse - idet kreditorer reelt kun har et ønske nemlig at få sine penge, og de fleste debitorer har reelt også et ønske om at betale enhver sit.

Denne fælles interesse er også gældende, når der ikke er penge til at betale på de tidspunkter, der oprindelig er aftalt, eller der måske ikke er penge til at betale enhver sit, men det er noget mere vanskeligt at få det på plads. Det kan stort set altid lade sig gøre at finde frem til en aftale, således at det er muligt at komme videre i tilværelsen. Det kan lade sig gøre, enten ved at:

  1. få gennemført en gældssaneringssag i det offentlige system,
  2. man selv får indgået nogle aftaler med de kreditorer man har,
  3. indgå en aftale med en professionel rådgiver om at forhandle disse aftaler med kreditorerne.

En gældssanering foregår på basis af lovgivning en på området og styres af fogedretten i det område, hvor du bor. Omkostningerne til gældssaneringen betales af staten. Ulempen ved en gældssanering er, at den som regel er meget stiv og ufleksibel. Det betyder, at den skal foregå på en bestemt måde, og at der er faste krav til skyldner en (udgifter til bolig, andre udgifter, penge at leve for o.l. ligger meget fast). Mange steder må skyldneren ikke eje noget, dvs. man skal have solgt sit hus, og så selvom der er mere gæld i det, end det er værd osv.

Det kan naturligvis lade sig gøre selv at lave nogle aftaler, men det er ofte svært, da det jo ikke er en situation, der er nogen, der synes om. Der kan være følelser involveret mellem skyldneren og kreditor, og det kan være svært for de fleste mennesker at opnå et overblik over mulighederne og ikke mindst – at fastholde overblikket.

En løsning med anvendelse af en professionel rådgiver er meget fleksibel, idet der jo er aftalefrihed i Danmark, hvilket betyder, at det eneste, det kræver, er at der skabes en aftale, som både skyldner og kreditor kan acceptere.

En rådgiver vil også bedre kunne få skabt det nødvendige overblik, og ikke mindst bevare det, når man begynder at lave aftaler, sålede  at der bliver lavet aftaler med alle kreditorer og ikke kun de første. Alle forhandlingerne er som regel også bedre, idet der ikke er følelser involveret, og det er muligt at holde fast i, hvad debitor reelt kan magte at betale.

Det er vigtigt, at man får valgt en professionel rådgiver. Den primære ulempe ved at bruge en rådgiver er, at det selvfølgelig koster nogle penge. En enkelt advarsel i den sammenhæng er, at man ikke lader sig overtale til at betale hele honoraret som forskud. Der er desværre nogle situationer, hvor en veltalende rådgiver har overtalt en debitor med betalingsproblemer til at starte med at betale et stort beløb forud, hvorefter der ikke sker så meget. Så hvis du vælge at bruge en professionel rådgiver, så dig godt for, inden du vælger, hvem der skal være din økonomiske rådgiver.

Med venlig hilsen

Flemming Thorslund
Partner

 

Læs også vores øvrige nyhedsbreveBliv kontaktet af os

Det koster ikke noget

Aftal et møde med os, hvor vi helt uforpligtende kan drøfte dine muligheder.

Kontakt os

Menu

AktivFinans
Severinsminde
Severinsmindevej 6
4420 Regstrup

IVS CVR-nr. 3583 0758